Granola - Müzli

A granola egy tápláló, könnyű, villámgyorsan fogyasztható magas kalóriatartalmú harapnivaló, melyet legtöbbször mézzel, tejjel vagy joghurttal fogyasztunk. Legtöbbször zabpehely az alapja, ehhez társulnak a különböző magvak, aszalt gyümölcsök. Magasabb kalóritartalmú, mint a müzli, mely szintén magokból álló hasonlóan népszerű reggeli alapanyag lehet.

Nézet:
Sorrend:

Granola és müzli – szupergyors és szuperfinom

A granola napjaink egyik legnépszerűbb egészséges reggeli alapanyaga, mely egyre többek számára lesz a mindennapok része. A finom és ropogós keverék nem csak reggel, az egész nap folyamán egészséges nassolnivaló lehet. Hasonlóan a müzlihez a granola is zab alapú gabonafélékből áll, melyet a legtöbbször sütve fogyasztunk.

A granola magasabb kalóriatartalmú, ropogósabb tejjel vagy joghurttal fogyasztva a legnagyobb kedvenc. Míg a müzli nyersen fogyasztott zab, dió, magok és szárított gyümölcsök keveréke, tejben vagy gyümölcslében tálalva a legtöbbször. Az egészségtudatos emberek számára mindkettő alapanyag fontos a mindennapokban, nem csak a reggelik során.