Illóolaj

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

Bár állagukban hasonlítanak a zsíros olajokhoz, kémiai összetételük teljesen eltérő. Az olajok jellemzője, hogy fehér papírra cseppentve zsíros foltot hagynak, és szobahőmérsékleten alig párolognak.

Ezzel ellentétben az illóolajok gyorsan elpárolognak még szobahőmérsékleten is, általában nyomot sem hagyva. Azonban vannak olyan illóolajok, amelyek színes összetevőket tartalmaznak, és ezek színes foltot hagyhatnak (például narancs, pacsuli, vetiverfű, kék kamilla stb.)

Fontos megjegyezni, hogy az illóolajok foltjai fajtától függően lassabban is elpárologhatnak, mivel az illóolajok állaga és sűrűsége is változó.

Az illóolajok koncentrált esszenciák

Ezért általában drágábbak, mint a szintetikus illatanyagok. Az ár gyakran tükrözi a minőséget, különösen terápiás használat esetén.

Az aromaterápiához csak a legmagasabb minőségű és legtisztább illóolajok alkalmasak.

Az illóolajok árazása

Az illóolajok ára több tényezőtől függ, többek között:

  • Százalékos hozam: Ez függ a növényi résztől, az évszaktól, a napszaktól, sőt a talaj minőségétől is. Például a rózsa vagy jázmin illóolajok drágák.
  • Származási hely: Az ár függ az illóolaj származási helyétől is. Például a Kínából származó jázmin olaj olcsóbb lehet, mint a Marokkóból importált.
  • Termesztés helye: Az olaj minősége a termesztés helyétől is függ. Például a bergamott illóolaj a legjobb minőségű, ha Olaszországból származik, míg a teafaolaj Ausztráliából.Termékek a kategóriából illóolaj

Aromax szegfűszeg illóolaj 10 ml
A szegfűszeg illóolaj legfontosabb hatásai: antimikrobiális, parazita- és vírusellenes, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő. Az eugenol erős antiszeptikum és tonizáns. A szegfűszegolaj...

Dr.herz erdeifenyő illóolaj 10 ml
Frissítő, élénkítő hatású illóolaj, mely az örökzöld fenyő erdő illatát idézi otthonunkba. A testre és a lélekre frissítő hatással rendelkezik. Használhatjuk légúti betegségek megelőzésénél, gyógyításánál pl.: párologtatva,...

Dr.herz illóolaj citrom 10 ml 10 ml
100% tisztaságú, természetes citrom illóolaj - Fertőtlenítő, légfrissítő, baktériumölő hatása közismert. Ismert továbbá méregtelenítő, lázcsillapító, bőrpuhító, élénkítő hatásáról is.

Lavandula angustifolia 10 ml
Fájdalomcsillapító, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású illóolaj.

Panarom NÖVÉNYI OLAJOK Sárgabarckmag-olaj
Gyulladáscsökkentő, regeneráló, revitalizáló

Olvassa el más cikkeinket is


Zoltán Tárnok

Zoltán Tárnok

Zoltán 2005 óta az egészséges táplálkozás és életmód elkötelezett híve. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett táplálkozástudományi diplomát, majd több mint egy évtizedet töltött el az egészség és wellness iparágában, mely során számos szakmai cikket és tanulmányt írt. 2015-ben csatlakozott a SzivarvanyNaturVilag magazinhoz, és azóta vezeti a szerkesztőséget, ahol szenvedélyével és szakértelmével inspirálja olvasóit az egészséges életmód iránt.
Zoltán hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a test, hanem a lélek számára is táplálék. Szabadidejében szívesen főz, túrázik és részt vesz különböző wellness workshopokon. Célja, hogy olvasóival megossza az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előnyeit, és hozzájáruljon egy tudatosabb és egészségesebb társadalom kialakulásához.